Hvorfor også Nordiske detaljister bør få øynene opp for Aktiv livsstilsklær

SquatWolf-Athelisure-trend

Activewear-markedet for 2022

Med en økende preferanse for fritidsklær, er det globale markedet for aktive klær verdt 380 milliarder dollar i 2022, og vokser med 3,68 % CAGR.

Det er flere fascinerende og viktige trender som former Athleisures fremtid i 2022 og fremover. Athleisure er det raskest voksende klessegmentet. Laget av polyester og andre høyteknologiske syntetiske stoffer, er aktiv fritidsplagg attraktive, allsidige, stilige og komfortable. Tilpasset både mote og vår endrede livsstil.

Folk i alle aldre har på seg fritidsutstyr til jobb, skole, sosiale sammenkomster og treningsstudio. Klærne er laget av pustende, lette, hurtigtørkende, rynkefrie, fukttransporterende stoffer og UV-avvisende egenskaper. Athleisure trenden er rask blitt kopiert av sport og moteindustrien.  Flere uavhengige klesselskaper som SquatWolf  har banet frem deres eget design, som nå blir fanget under lupen av de større merkene som Nike, Lululemon, Under Armour, Puma og Adidas m.m.

Hva er Athleisure?

Athleisure wear er flerbruksklær som kan brukes til å trene i eller utføre daglige aktiviteter. Mens activewear er klær som er spesielt designet for bruk i sport, trening og utendørseventyr, men som også kan være moteriktig, anses fritidsklær som mer allsidige og kan brukes i dine daglige aktiviteter selv om du aldri trener. Selv om det ikke er lenge siden folk aldri ville ha spist på en restaurant iført treningsklærne sine, er athleisure-klær i dag et svært populært stilvalg som komplimenterer travle livsstiler, holder oss komfortable og understreker viktigheten av fysisk form som en del av våre daglige rutiner.

Når startet Athleisure-trenden?

Mange sporer den moderne fritidsbevegelsen til 1970-tallet, men fritidsklær startet faktisk på slutten av  1800-tallet. De første skoene med gummibunn ble produsert for idrettsutøvere i 1892, og gummien ga skoene bedre trekkraft på tennisbanene, og ga dem navnet «tennissko». På nesten samme tid ble intramural sport veldig populær ved universiteter i USA, og menn hadde på seg atletiske klær til timene før eller etter trening. Poloskjorter ble først designet på 1920-tallet og ble opprinnelig designet for tennisspillere som et pustende alternativ til de langermede designene som var populære på den tiden, og de ble til slutt valgt av polospillere. I dag er det få som tenker på poloskjorter som atletisk klær, men det var akkurat slik de startet. Gjennom det 20. århundre ble nye klær designet for å møte behovene til idrettsutøvere, inkludert shorts, som først ble designet for bruk i treningsstudioet, samt joggesko. Det var ikke før Men på 1970- tallet  begynte moderne fritidsklær virkelig å ta tak. Etter hvert som treningen tok til og flere begynte å fokusere på sin fysiske form, så klesselskaper verdien av å designe klær spesielt designet for trening i en rekke forskjellige stoffer som tilbyr fukttransporterende egenskaper, forbedret pusteevne og lukttransporterende teknologi. Den økende investeringen og forskningen i sportsklær forbedret kvaliteten på klærne, og flere begynte å kjøpe produktene. Begrepet ” atleisure “.” ble først brukt i mars 1979 i en utgave av Nation’s Business, hvor den ble brukt til å beskrive klær og sko som var designet for folk som ønsket å se atletisk ut. I løpet av årene har athleisure flyttet seg fra sportsklær, som var klær designet for en spesifikk sport, til en-størrelse-passer-alle-tilnærmingen til atletisk klær som definerer idrettsklær i dag. Athleisure-trenden fant virkelig fotfeste på begynnelsen av 2000-tallet, kort tid etter at Lululemon ble grunnlagt i 1997. Selskapet revolusjonerte moteindustrien med sine stilige vendinger på treningsklær som tidligere kun ble brukt til trening, som yogabukser, sports-BH, leggings, joggere, tank topper og crop topper. En  undersøkelse fra 2018 viste at tenåringer med høyere inntekt hadde seks ganger større sannsynlighet for å rapportere et athleisure-merke som deres favorittklesmerke i 2018 enn i 2008, og prisene fortsetter å vokse.

 

Hvorfor Athleisure ble en trend

Som et resultat av komforten til aktive klær ble de det populære valget for uformelle klær. Atletiske merker har gjort ytterligere forbedringer i produksjonen av fritidsantrekk, noe som gjør dem mer lette, vanntette og pustende. Dette så at athleisure kombinerer sport, urbane og motetrender og ble en komplett løsning for å lede en moteriktig livsstil.
De nye materialene og teknologiene som brukes til å produsere disse aktive klærne sikrer luktreduksjon, strekkbarhet, svettetransporterende og beskyttelse mot smuss. Dette har gjort athleisure til det beste for en sunn livsstil, og ikke bare for sport og fritid. Med aktivt tøy som blir egnet for en lang rekke anledninger. Det har blitt lett å ta en løpetur i parken og gå videre til jobb derfra.

Selv om de brukes om hverandre, har Activewear og Athleisure subtile forskjeller mellom dem. Activewear er alt du vil ha på deg når du vil svette. Athleisure sitter i skjæringspunktet mellom trening og fritid.

Med en økende preferanse for fritidsklær, er det globale markedet for aktive klær verdt  380 milliarder dollar i 2022 , og vokser med 3,68 % CAGR.

Nord-Amerika utgjør anslagsvis 40 % av alt salg av aktive klær på verdensbasis, fulgt av Europa (30 %) og APAC (26 %). APAC er den raskest voksende demografien, og registrerer en CAGR på 8 % i vekst. Kina, Japan og Sør-Korea leder i verdi, mens India er det raskest voksende markedet med 13,9 % CAGR.

Aktivt tøy for kvinner står for 35 % av det totale markedet for aktive klær. I motsetning til det tradisjonelle markedet for sportsklær, som først og fremst henvender seg til menn, er aktive klærs publikum (ikke kjøpere!) hovedsakelig kvinner. Fra 2018 var GMV for aktive klær for kvinner rundt  fem ganger GMV for tradisjonelle sportsklær for kvinner .

USA omfatter de fleste aktive klesmerker, spesielt små og mellomstore merker. Unntakene er Nike, ASICS, Alo Yoga og Puma. Nike har imidlertid en sterk internasjonal tilstedeværelse, ASICS og Alo Yoga dominerer Europa og Øst-Asia, og Puma har et sterkt fotfeste på det indiske markedet.

Athleisure Markedsanalyse

Fasjonable sportsklær presenterer den nyeste trenden i den aktive klesindustrien. Ettersom lockdownen endret hva vi har på oss til daglig, ble potensialet for en annen type populære klær en realitet. Friidrettsmarkedet er nå verdt milliarder av dollar, hvorav de fleste kjøpes på nett.

19. Markedet for aktiv fritid ble verdsatt til 208 milliarder pund i 2020.

(Grand View Research)

Veksten i sportsmarkedet under pandemien var enestående. Ettersom folk ble hjemme og så etter noe mer behagelig å ha på seg, fikk athleisure sin sjanse. Det er spådd at markedet vil vokse med en CAGR på 8 % fra 2021 til 2028. Eksperter spår at den største økningen vil skje i Asia Pacific-regionen, og når en CAGR på 8,8 %.

20. 55 % av omsetningen kom fra netthandel.

(Grand View Research)

Flere mennesker henvendte seg til netthandel som et resultat av pandemien, og treningsklærindustrien møtte en ny type kunder: folk som ikke trener, men trenger komfortable klær for å tilbringe tid hjemme. Mange merker økte sin tilstedeværelse på nettet for å nå flere kunder. Adidas og Nike, for eksempel, utvidet influencer-markedsføringen med 198 % i fjor .

21. 46 % av de beste klesforhandlerne på nett selger fritidsaktiviteter.

(Digital Commerce 360)

Athleisure er mer populært enn noen kanskje tror. Den siste fritidsstatistikken forteller oss at nesten 10 % av de mest populære forhandlerne i USA primært selger fritidsklær, og denne typen klær står for nesten 20 % av alt klessalg på nettet .

Sportsklær Bransjeanalyse: Forbrukere

Demografien til den gjennomsnittlige sportsklærforbrukeren har endret seg i løpet av det siste tiåret. Mens selskaper pleide å målrette mesteparten av menn for aktive klær, begynner kvinner å ta en dominerende andel av markedet, og markedsførere legger merke til det.

22. Aktivt tøy for kvinner utgjør 35 % av det totale markedet. I Skandinavia er dette tallet enda høyere (50% og mer).

(PipeCandy)

Sportsklær for kvinner står for over en tredjedel av markedsandelen for sportsklær . Studier viser at kvinner har vært det primære målet for markedet for aktive klær de siste årene, og har gått fra en historie med primært fokus på menn. Spesielt i dag er aktive klær GMV for kvinner fem ganger størrelsen på hva det har vært tidligere.

23. Gen X bruker 50 % mer på sportsklær enn Millenials.

Gen X inkluderer voksne fra 35 til 44 år, mens Millennials dekker aldersgruppen 25 til 34 år. I følge statistikken for sportsklærindustrien tjener en typisk kjøper av aktivt klær over $100 000 og er en ypperlig Gen Xer.

24. Forskere forventer en økning på 84 % i individuelle fritidsaktiviteter i 2021.

(McKinsey)

Eksperter spår at pandemien vil ha en positiv effekt på veksten i sportsklærindustrien . Rundt 40 % av folk som ikke trente før begynte å gjøre det under nedstengningen.

Utsikter for Activewear-markedet

Vekstdrivere i markedet for aktivt slitasje

Markedet for aktive klær vokser raskt, takket være den økende bevisstheten blant yngre voksne, som blir mer helsebevisste, og søker etter trenings- og velværeaktiviteter som trening, sport og yoga. Dessuten har teknologiske forbedringer av syntetisk fiber gjort produkter som spandex mer fleksible, holdbare og vaskbare enn naturlige materialer. I tillegg fortsetter kjendissamarbeid med DTC og designermerker for aktive klær og den gradvise utviskingen av linjer mellom arbeidsantrekk og treningsantrekk å drive denne bransjen fremover. Beskjedne  og tilpasningsdyktige  klesalternativer  , aktive klær for gravide og bærekraftig aktive klær er voksende områder innenfor markedet for aktive klær. Forbrukere som opplever en ny bølge av sosial aktivisme vil ikke reagere godt på ekskludering.

Utfordringer for Activewear Market

Imidlertid kveler de høye kostnadene for råvarer og utforming av aktive klær kapasiteten til å kjøpe for prisfølsomme forbrukere. Dessuten er forfalskninger en årsak til kvalitets- og sikkerhetsproblemer, en konstant kamp for både merkevarer og forbrukere. For eksempel, i januar 2018 identifiserte Nike forfalskede aktive klær-produkter verdt mer enn $50 000 på Dulles International Airport i Virginia. Disse problemene fører til fallende salg av kritiske aktører på markedet for aktivt slitasje, noe som påvirker markedsandelen negativt. Tvert imot, spesielle aktive klærmerker som investerer tungt i vertikale detaljhandelsopplevelser og D2C, som Lululemon, forventes å vise gevinster i de kommende årene.

Hvorfor/hvem kjøper aktive klær?

Publikum med aktivt tøy er omtrent 60 % kvinner og 40 % menn i gjennomsnitt hvis vi ser på demografi. I følge  Edited vokste de nye SKU-ankomstene i yogaklærnisjen for kvinner med 144 %. Derimot vokste de nye SKU-ankomstene med 26 % for menn, noe som signaliserer en eksplosjon av alternativer i kategorien fokusert på kvinner.

De velstående foretrekker i stor grad aktivt tøy, spesielt aldersgruppen 25-44 som tjener oppover $100 000, da den mest populære varen knyttet til kategorien – yogabukser – kan koste alt mellom $75 og $100. De yngre voksne i alderen 18-24 år faller under denne utgiftsgrensen. Gen-X (35–44) bruker vanligvis 50 % mer enn Millennials (25–34).

Hvor kjøper folk aktive klær?

Activewear-junkies er svært digitale; de bruker mobilenhetene sine til å ikke bare kjøpe produkter, men også utføre produktundersøkelser og se trender og tilbud på nettet. Likevel er det 44 % mer sannsynlig at de handler i butikk , bruker flere timer på å surfe og prøve klær.

Activewear-marked og demografisk analyse | 2022  

Siste tanker om sportsklærindustriens statistikk for 2021

High fashion slik vi kjenner den er på vei ut, mens aktiv sportsklær er på vei inn. Ettersom pandemien fortsetter å endre måten vi jobber og lever på, høster nå den tradisjonelle sportsklærindustrien av fordelene. Ettersom flere velger atletisk klær for å holde seg i form hjemme eller fritidsgarderober for å holde seg komfortable mens de jobber eksternt, viser sportsklærindustriens økt vekst uten sidestykke etter den første nedstengningen.

Den siste statistikken for sportsklærindustrien viser at industrien er på vei oppover, med milliarder av mennesker som har valgt mer komfortable klær i hverdagen siden pandemien. Nike og Adidas genererer fortsatt mest omsetning på verdensbasis, men mindre selskaper som SquatWolf er på vei oppover ettersom både kvinner og menn blir en målgruppe for stadig nye forbrukere i nesten alle aldre.

FAQ

Hvor mye er sportsklærindustrien verdt i 2021?

Ifølge den siste forskningen er sportsklærindustrien verdt rundt 268 milliarder pund, en økning på nesten 10 milliarder pund fra året før. Eksperter spår en enda mer betydelig økning i det påfølgende året, med industriens verdi på 320 milliarder pund innen utgangen av 2024.

 

Hvor stor er sportsutstyrsbransjen?

Det globale markedet for sportsklær genererte £132 milliarder i inntekter i 2019, men summen forventes å nå £152 milliarder innen 2025. Sportsutstyrssektoren ble verdsatt til £92 milliarder i 2019 og er spådd at innen 2023, bør markedet nå £108 milliarder i verdi.

Visste du at ChrisCornelli har ekslusivt agentur på en rekke bærekraftige merkevarer?

Med mer enn 20 års bransjeerfaring innen detaljhandel, salg , markedsføring  og bedriftsutvikling, bistår vi både internasjonale merkevare eiere og nordiske forhandlere med premium merkevarer av høy nyhetsverdi som ingen andre tilbyr.

FORHANDLER:

MERKEVARE EIER:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.