Athleisure trenden vokser, når sport møter fashion

Athleisure-trenden-vokser-Når-fashion-møter-sport

Motetrender er i konstant endring. I det minste er det slik det vanligvis er. Athleisure er ikke en uvanlig motetrend. Å bruke uformelle, men stilige antrekk for nesten enhver anledning og implementere en sporty livsstil er ikke bare en vanlig praksis, men et stadig voksende markedssegment hos moteindustrien i dag.

I 2019 har fritidsklær oppnådd en global omsetning på 414 milliarder amerikanske dollar – og den forventes å øke raskt i det kommende tiåret. Vi gir deg et innblikk i den raskt voksende og mangfoldige trenden, og forteller deg hvorfor det er viktig for deg som forhandler å velge vinnende merkevarer/ produkter i ditt sortiment. Vi beskriver også viktigheten for din profilering å vurdere influencer- markedsføring i denne bransjen.

Folks livsstil har endret seg. Deres preferanser påvirkes av en rekke faktorer, som f.eks. pandemi (hjemmekontor), bevissthet på verdens klimautfordringer (bærekraftig produksjon) og en hektisk hverdag (Athleisure). Vi ser dette preger motebilde på gaten. Kvinner har på seg leggings, crop topper og sports-BHer, menn kler seg i joggebukser, hettegensere, jakke/ blazer og joggesko. Alle ser ut som om de nettopp har fullført en treningsøkt på treningsstudioet, mens de tar en cappuccino på en kaffebar, møter venner for brunsj eller drar til sentrum for en shoppingtur. En stilart som til og med er blitt akseptabelt i flere jobb sammenhenger.

Denne etablerte livsstilen understreker én ting: Folk har behov for komfortable, men stilige klær. Å legemliggjøre en sporty og uformell fritids look, det er hva athleisure handler om. Og det er ingen tvil om at dette segmentet i motemarkedet er på vei oppover.

Veksten av det globale Athleisure markedet

I følge funnene til markedsundersøkelses selskapet Global Data har inntektene til athleisure over hele verden økt med 34 milliarder amerikanske dollar på bare ett år, fra 2018 til 2019. Og det vil fortsette å skyte i været. Innen fem år forventes den globale omsetningen for fritidsklær å oppnå en vekst på 49,9 % – en lovende utvikling for moteindustrien i fremtiden.

Les mer om utviklingen i denne artikkelen: Tall og trender for detaljhandel, sport, fitness og aktiv fritid

Kilde: Global Data

Fritid som markedsmulighet

Ved å introdusere sports- og fritidsserier har forhandlere og merkevarer maksimert mulighetene til å tjene på denne voksende trenden. Faktisk består en femtedel av det totale markedet for klær og fottøy av fritidsklær i dag. Men hva gjør denne raskt voksende motetrenden så populær?

” En av hovedtrendene som driver idrettsmarkedet er ønsket om en multifunksjonell garderobe, ” sier Honor Strachan. ” Etterspørselen etter komfort, stil og ytelse i klær og fottøy har oppmuntret forbrukere til å inkludere aktivt tøy i kjernegarderoben deres – sammenkoble elementer med denim, kjoler eller formelle klær ,” fortsetter hun.

For å analysere athleisure-markedet i alle aspekter, snakket vi med detaljhandelseksperten fra Global Data i en Q&A-sesjon : 

 

Hva er fritid?

Strachan: «Det er klær og fottøy for aktiv livsstil som har en påvrikning av moteindustrien, så vel som sportstekniske funksjoner, for eksempel isolasjon mot vind og regn eller abosorbering av svette. Athleisure kan brukes til sport, trening eller tur i marka, men også som fritidsklær. Det handler om dette uformelle aspektet ved aktivt tøy. Sluttbruken av produktet kan være forskjellig fra det det er spesielt designet for.” Sjekk ut vårt agentur på dette Premium Athelisure merke

Hvor kommer athleisure fra?

Strachan: «I USA har athleisure eksistert i lang tid. Pådriverne var først kjendiser som begynte å mikse treningsklær med vanlig moteplagg og som ble fanget av fotografer som postet bilder i media. Siden da har amerikanerne skapt en slags kaffekultur; gå ut for kaffe etter treningssenteret i fritidsklær. Så det startet definitivt i USA og traff Europa for rundt fem år siden. Den har vokst siden den gang, og den fortsetter å utkonkurrere generelle klær. Det er fortsatt mange markeder i utlandet, hvor fritidsklær er relativt nytt. I Kina har det akkurat begynt å bli en stor trend. Det er fortsatt mange muligheter for merker som opererer utenlands, spesielt i Asia-Pac-regionen.» 

Hvem har på seg fritidsklær? 

Strachan: «De mest aktive brukerne av friidrett er mellom 16 og 30 år; folk som føler seg yngre og også kler seg yngre. Trening blir viktigere, så vi ser en litt eldre aldersgruppe som fortsatt bruker mer aktive fritidsklær. De kjøper ikke lengre kun sportsklær, men følger athleisure-looken. Spesielt for kvinner har det blitt mer et fashion statement.

Hvordan markedsfører merkevarer fritidsklær? 

Strachan: “Merkevarer som har vært mest suksessrike med å utnytte athleisure-trenden og tilrettelegge markedsføring med salgskanaler, er de som kan eksponere produktene sine til flere målgrupper. Synlighet, bevisstgjøring og tilgjengelighet presentert i fysiske utsalgssteder og på nettet skaper nødvendig erfaring hos målgruppene. Her er både budskapet og profileringen at et par leggings kan kombineres med baseballcapser, en veske, et belte, en moteriktig jakke eller en hettegenser – og automatisk forvandler det et ytelsesbasert produkt til et sportslig og aktiv fritids fashion look

Vil athleisure-trenden noen gang forsvinne?

Strachan: «Nei, athleisure er ikke en kjepphest eller kortsiktig trend. Ettersom vi blir langt mer bevisste på helse og velvære, er det et av de produktområdene som vil fortsette å bli en del av forbrukernes garderobe. Så markedet er på vei oppover. Folk liker å kjøpe merkevarer, de kjøper inn kvalitet så vel som funksjon og innovasjon. De har en tendens til å være veldig lojale mot merkevarene sine, og vi vet at fokus på komfort er økende i flere sammenhenger»

.

Honor Strachan er ledende detaljhandelsanalytiker hos det britiske dataanalyse- og konsulentselskapet Global Data . Hun observerer og analyserer markedsstørrelser og trender innen detaljhandel og motebransjen. ” I følge henne er Athleisure er en av de raskest voksende kleskategoriene som finnes.

Idrettsutøvere som påvirkere

Når det gjelder markedsføring av produkter, er influencere et effektivt verktøy for å hjelpe merker med å styrke merkevaren sin som et kult sports- eller fritidsmerke . Flere og flere merker slår seg derfor sammen med kjendiser eller tilbyr sponsoravtaler med kjente idrettsutøvere.

“ Jeg ser veldig intenst på potensielle samarbeidspartnere og vurderer mye, hvis vi passer 100 % til hverandre. Det må gi mening for begge sider, og på denne måten sørger jeg for at kvaliteten opprettholdes , sier Bernadette Schild.

For den østerrikske skiløperen og influenceren spiller athleisure en viktig rolle – ikke bare i fritiden hennes:

“ Som profesjonell idrettsutøver er jeg aktiv hele tiden. For meg må sportsklær være funksjonelle, komfortable og moteriktige . Jeg reiser mye, trange jeans og elegante topper er derfor ikke de mest komfortable klesalternativene. På den andre siden vil jeg ikke gå rundt i pyjamasen hele tiden. Så jeg liker å bruke sporty-elegante og uformelle klær, som leggings, kombinert med en stilig strikket genser, en kåpe og joggesko. 

Å leve en sporty og sunn livsstil, er fritidsklær mer enn bare klær for 30-åringen: Hun kan uttrykke sin personlighet med det hun har på seg mens hun driver med sport, og på den måten føle seg komfortabel og moteriktig/ fresh.

@bernadetteschild

Bernadette Schild er en World Cup alpinist og fitness influencer fra Østerrike, med fokus på sport, utendørsaktiviteter, reiser, mote og livsstil. På bloggen sin skriver hun om sin profesjonelle skikarriere, samt personlige tanker og fritidsaktiviteter.

____

Nettsted: bernadetteschild.com
55,8k Instagram følgere

Raske fakta 

  • Den mest populære hashtaggen på Instagram i forbindelse med athleisure er #fitness med mer enn 374 millioner innlegg verden over. Andre hashtags er #athlete (15,4 millioner), #athleisure (1,3 millioner) og #athleisurewear (151k).
  • Den største produktkategorien innen sportsklær er fottøy (nesten 30 % av alt sportstøy).
  • Følgende idrettspåvirkere er talsmenn for et sunt og sporty liv i ulike sektorer, som fitness, helse, sport, mote og mat og når derfor en bredere målgruppe.

Athleisure er sporty mote så vel som fasjonable sportsklær. Kvinner og menn ønsker å bruke komfortable og uformelle klær som ser bra og stilige ut. Det er et klart budskap til moteindustrien: Folk vil fortsette å kjøpe fritidsklær – nå og i fremtiden. Færre går i jeans bukser, og årsaken til at Jeans merker som Levi’s startet å produsere jeans med stretch.

“ Forbrukere kjøper mer bevisst og reduserer forbruket innen fast fashion da det er blitt større fokus på miljø hos den yngre generasjonen. Det spiller en stor rolle for de forhandlerne og merkene som kan vise frem allsidigheten, holdbarheten og kvaliteten til varene deres , sier detaljhandelsekspert Strachan.

Å leve et sporty og sunt liv har blitt mer enn bare en motetrend: det er en sinnstilstand. Å implementere en uformell, men estetisk stilsans vil derfor alltid være populært. Motemerker som handler etter denne etablerte livsstilen, maksimerer sine markedsmuligheter. 

Denne artikkelen er hentet og oversatt fra Vocast-com. Trykk her for å gå til originalen.

Ekslusiv mulighet for den rette forhandler

God nyhet dersom du som forhandler fortsatt sitter på sidelinjen? Vi har gjort jobben for deg eller sentrale innkjøpsenhet. Sjekk ut vårt Premium Athleisure merke som er et av verdens raskest voksende merker. SquatWolf er et bærekraftig merke og som sagt et av verdens raskest voksende livsstilsmerke. De så et gap i markedet for stilriktig trenings- og fritidsklær med riktig passform til aktiv livsstil. Det har gjort at de raskt har tatt markedsandeler fra merker som Nike, Adidas, Puma etc.

Kontakt oss i dag å få et merke ikke dine konkurrenter har. Med gode kalkyler basert på kvalitetsprodukter folk allerede etterspør. Trykk her for mer info og send oss en henvendelse, så kontakter vi deg. Vi tilbyr dette merke ekslusivt for vært handelsområde, til våre utvalgte forhandlere som passer SquatWolfs Brand DNA.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.