Roboten som tar jobbene dine ansatte ikke ønsker å gjøre selv

bellabot-cat-robot-Leveranse-serveringsassistent

Roboten som tar jobbene dine ansatte ikke ønsker å gjøre selv

Det er ikke et spørsmål om, men når? 

– Gjør som flere andre bransjevinnere og markedsledere, skaff deg en eller flere roboter innen kort tid. 

Når folk hører om teknologi og roboter, blir enkelte mer engstelige enn andre. Folk er redd for å bli erstattet med ny teknologi, mens eiere og økonomiansvarlige nok heller har en bedre forståelse av tiltak for å redusere driftskostnader. Den gode nyheten er at en innovasjon som WiiBot, gjør alle til vinnere. Det er ikke snakk om enten eller, men ja takk begge deler. 

Våre roboter har ikke fokus på å stjele arbeidsplasser, men effektivisere den daglige driften, samt tilrettelegge for bedre arbeidsforhold og redusere kostnader knyttet til repetitive arbeidsoppgaver som ansatte finner kjedelig eller slitsomt i lengden. Med andre ord vi de effektivisere tiden til de ansatte, samt øke antall leveranser og samtidig skape begeistring i hele verdikjeden. 

På Scandic Anglais kan du träffa på Bella, som är en serveringsrobot

Ja takk begge deler

Roboter kan brukes til å håndtere manuelle og repetitive oppgaver, som ofte er tidkrevende og lite inspirerende. Ved å automatisere rutinejobber som avlaster de ansatte og frigjør mer tid til viktigere arbeidsoppgaver, er dette til fordel for alle og oppleves som et positivt bidrag. 

Vi kaller det for “Tesla indoor”, og med det assosierer vi det med Tesla sine selvkjørende biler. Dvs. våre roboter er også selvgående, basert på forhåndsinnstilte kjøreruter med sensorer som oppdager hindre og bevegelser i sanntid. BellaBot kan dessuten kommunisere med mennesker. Kjørerutene kan tilpasses alle døgnets tider, avhengig av trafikkmengde fra morgen til kveld/ natt. Det fine med robotene er at de er ment for å erstatte/ utføre repeterende oppgaver som avlaster service personell og samtidig effektiviserer antall leveranser. Se hvordan PuduBot bidrar til økt arbeidsflyt med mennesker i 10 000 kvm på en fabrikk.

Se for deg hvilke ressurser en slik robot tilfører din virksomhet. 

Automatisering og robotikk er ikke bare nyttig for store virksomheter og bedrifter med mange ansatte. Mindre virksomheter er gjerne mer sårbare med tanke på at ikke alle kan ta seg råd til å ha flere ansatte. En servitør med en årslønn på 400 000 kr koster virksomheten inkl. skatter% avgifter ca. 563 025 kr avhengig av kostnader for opplæring og andre goder. Her kan man allerede oppnå en besparelse på 300 000 til 400 000 tusen første året, mens resterende år vil man spare en hel årslønn per robot, kontra ansatt.

Større bedrifter med flere ansatte erfarer ofte større behov for avlastning, bedre effektivisering og redusere sykefravær. Våre roboter “klager ikke”, de blir aldri syke, de sier ikke opp jobben sin, de ber ikke om lønnsforhøyelse eller tar pappa, eller mamma permisjon. Ytterligere påløpende kostnader man også må ta hensyn til. Dessuten er gjerne lokalene større som igjen betyr større avstander mellom de ulike avdelingene. Istedenfor å la en person spasere i gangene, kan våre leveranseroboter overta denne jobben. Tenk hvor mye tid som går med til dette? Spesielt sykehus hvor slike avstander sliter på både rygg og knær, i tillegg til at sykepleiere eller leger får mindre tid til pasienter. BellaBot er allerede tatt i bruk på sykehus for å servere og underholde pasienter på barneavdelingen. 

Et annet kjent scenario, er restauranter hvor man ofte må stå og vente på bordplass. Flere steder er underbemannet og det tar tid før noen kommer og møter deg ved inngangen. Før du deretter blir bedt om å vente i baren for et ledig bord. Her kan både KettyBot og BellaBot ønsker gjester velkommen, samt vise de frem til ledig plass. Ikke nok med det, de kan også avlaste servicepersonell med både servering og rydding. De kan faktisk levere oppigmot 400 leveranser av mat og drikke per dag, per robot. Som restaurant driver og eier betyr dette flere serveringer, håndtering av flere gjester som igjen betyr økt omsetning. Dessuten vil gjestene oppleve økt servicekvalitet og positiv omtale gjennom jungeltelegrafen da de garantert vil filme og dele dette i sosiale medier. 

Et annet viktig moment er dagens samfunnsproblem med tanke på virus og andre smittsomme sykdommer. Ingen kommer godt ut av en ny lock-down. De fleste får nok vanskeligheter med å overleve en ny og kanskje enda lenger periode. Covid er nok dessverre kommet for å bli og mutasjonene lar seg ikke stopp. Ihvertfall ikke inntil vi får på plass nok forskning og vaksiner som håndterer nye mutasjoner. Da er fokus på forebygging av køer, skape god nok avstand, samt mindre kontakt blant folk viktig. Her vil våre roboter kunne utføre oppgaver som bidrar til unødvendig kundekontakt som f.eks. ved matlevering, og mindre køer rundt barer og andre utleveringsstasjoner. Dessuten er forebygging ved bedre hygiene rutiner også viktig. Spesielt i klinikker og sykehus. Ikke bare ved desinfisering av fysiske flater og gjenstander, men enda viktigere luften vi puster inn. For store deler av pandemien tok Belgia en mye mer spesifikk tilnærming til luftbårne infeksjoner enn Norge. I flere måneder har kafeer, restauranter, barer, nattklubber og treningssentre i Belgia måttet måle luftkvaliteten. Det samme gjelder nå for alle klasserom. Visehelsedirektør Espen Rostrup Nakstad sa til VG torsdag at det allerede i fjor var klart at spriting og håndvask har mindre å si i kampen mot coronaviruset.

Vinnerne er de konseptene som fokuserer på effektivisering, automatisering og uten å gå på bekostning av forventet servicekvalitet. Et godt eksempel er frisørkjeden Cutters som rask tok markedsandeler i en godt etablert bransje. Helt siden oppstart med få ansatte, var de bevisste på hvordan de kunne automatisere administrative og repeterende prosesser. Pengene de sparte på administrasjon, brukte de til åpning av flere salonger med flere ansatte og på markedsføring. Slik bør du også se for deg hvordan våre roboter kan automatisere og effektivisere dagens drift og servicekonsept. Se tilbakemeldingen fra eieren av Dolci & Capricci Cafe & Restaurant. 

Betjent og ubetjent

Våre roboter kan i hovedsak sees på følgende to måter: Betjent automasjon og ubetjent automasjon.

Betjent automasjon, vil si at man benytter leveranserobotene som servicestasjoner med knutepunkt der kunden/ gjesten befinner seg. Eks. en restaurant. En robot kan transportere flere retter til flere bord i en levering. Da kan servitøren der dette er behov, betjene gjestene rundt hvert bord ved plukke opp maten fra brettet på roboten. Se hvordan DAllas restaurant benytter BellaBot og KettyBot med betjent robotservering, trykk her.

Ubetjent automasjon er når robotene utfører en oppgave uten menneskelig overvåking. I en restaurant vil gjesten(e) plukke mat og drikke selv fra roboten som forteller hvilke brett de skal ta fra. Selvbetjening er vi jo allerede vant til, men å bli betjent av en søt robot, er heller en positiv overraskelse. Se hvordan Sushi island har utnyttet våre robotløsninger for deres restaurantkjede, trykk her

Stadig flere restauranter siden vår oppstart i Sverige, har allerede iverksatt roboter i deres virksomhet. Men det er ikke bare restaurant og hotellbransjen våre roboter skaper verdi. Trykk her for å se flere videoer i andre settinger, dersom våre eksempler ikke er aktuell for deg som leser dette. 

Slik kommer du i gang

Om du ønsker å komme i gang med automatisering, anbefaler vi at du skaffer en liten oversikt over egen virksomhet. Da spesielt hos nøkkelpersoner i ledelsen og hos de ansatte som daglig møter kundene og hverdagsproblemene. Hvilke utfordringer møter de gjentatte ganger? Hva er årsaken til høyt sykefravær? Hvilke jobber er repetitive og som servicepersonell finner kjedelig? Hvor mye tid går med på unødvendige rutiner? Hvilken opplevelse har deres kunder/ gjester? Hva er dagens leveransekapasitet? Hvor mye kan vi tjene på enda flere leveranser? Hvilke kostnader utgjør nyansettelser eller større bemanninger som kan erstattes der det ikke er behov for menneskelig tilstedeværelse? Hvilke krav stiller til fremtidig vekst? Hva kan tilføres et allerede godt og velfungerende konsept? 

Husk at det er stor sannsynlighet for at du kan gjøre virksomheten din mer effektiv, legge til rette for vekst og skape en bedre arbeidshverdag for ansatte ved å ta i bruk automatisering! 

La robotene overta arbeidsoppgaver som folk ikke ønsker å utføre selv.

Vi er behjelpelige med å kartlegge deres behov og avdekke ulike forhold som kan bli forbedret ved automatisering gjennom våre roboter. Det er ikke like enkelt å forestille seg hva en robot skal kunne bidra med for sin virksomhet, ihvertfall ikke på stående fot. Selv  ordet robot skaper ulike assosiasjoner, forventninger og ikke minst begrensninger i hodet, mens andre ser muligheter. 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.