Tall og trender for gullsmedbransjen

Verdien av smykkemarkedet forventes å øke fra rundt 230 milliarder amerikanske dollar

i 2020 til rundt 292 milliarder dollar innen 2025.

CC-Media

En av de mest spennende innovasjonene i smykkerindustrien er laboratorie skapte diamanter og forventes å bli mye mer vanlig/ akseptert og lett tilgjengelig i tiden fremover. Folk er ikke mer trofast enn mot sin egen lommebok. “Melk og brød” må vi alle ha, et godt supplement til de som ikke kan ta seg råd til å kjøpe diamanter. Dette er som du vet volums produkter.

Europa:

Omsetningen for smykkebransjen for Europa, utgjorde 30 060 millioner dollar i 2021. Markedet forventes å vokse årlig med 2,41% (CAGR 2021-2025). Sammenlignet globalt, omsettes det mest smykker i Kina (US $ 64,665 millioner i 2021). I forhold til den totale befolkningen genereres inntekter per person på 35,41 US $ i 2021. Innen 2021 vil 74% av salget i smykkebransjen tilskrives varer som ikke er i luksussegmentet.

Norge:

Smykkebransjen i Norge forventes å omsette for USD 326 millioner i 2021. Det norske markedet forventes å vokse årlig med 1,16% (CAGR 2021-20215).

Sverige:

Smykkebransjen i Sverige forventes å omsette for USD 395 millioner i 2021. Det norske markedet forventes å vokse årlig med 0,20% (CAGR 2021-20215).

Danmark:

Smykkebransjen i Danmark forventes å omsette for USD 249 millioner i 2021. Det norske markedet forventes å vokse årlig med 1,69% (CAGR 2021-20215).

Kilde: Statista

*CAGR = Sammensatt årlig vekstrate; er avkastningen som kreves for at en investering skal vokse fra begynnelsesbalansen til sluttsaldoen, forutsatt at fortjenesten ble reinvestert ved slutten av hvert år av investeringens levetid.

Detaljomsetningsindeksen, etter næring,
statistikkvariabel og måned

SSBs detaljomsetningsindeks beskriver verdi- og volumutvikling per bransje i detaljhandelen. Bygger på tall fra et representativtutvalg på 1500 virksomheter i de ulike bransjene. I tillegg hentes det inn tall fra 14 600 butikker fra ulike kjedekontor. Må nedligetall som offentliggjøres i slutten av påfølgende måned.
CC-Media

Analyser fra DNB Innsikt

Bransjerapport – april 2021

UKE 11 2021:

Hittil i 2021 har varehandel utgjort 74 % av total
kortbruk, mot 65 % i 2019.
Kortbruk på netthandel i februar i 2021 er 82 % høyere
enn i februar 2019
Kategorien «Hjem» har høyest vekst i kortbruk av
kategoriene i varehandel i februar 2021 (NB! Begrensede
varekategorier pga konkurransesensitivitet i varegrupper med få aktører)
Kortbruk i fysisk handel har falt mest i Oslo, men økt
tilsvarende for netthandel, noe som henger sammen
med nedstengte butikker

CC-Media
CC-Media
CC-Media
CC-Media
CC-Puls

 

 

Total grensehandel 4. kvartal 2020: 53 mill (- 98,3 % fra 2019)

▪ Total grensehandel 2020: 2 mrd (-87,8 % fra 2019)
▪ Antall turer over grensen 2020: 1,5 mill (-84,7 % fra 2019)
▪ Som følge av stengte grenser er grensehandelen minimal

CC-Media

Grensehandelsundersøkelsen er basert på et representativt utvalg av 2 000 norske personer i alderen 16 – 79 år. Undersøkelsen er en del av en mer generell undersøkelse knyttet til nordmenns reisevirksomhet. Kvartalsvise tall som publiseres med ca to måneders forsinkelse, omsetning og antall turer.

Motesmykker

Den globale størrelsen på motesmykker ble verdsatt til 25,2 milliarder dollar i 2018 og forventes å utvide seg til en CAGR på 6,5% i løpet av prognoseperioden (2015-2025). Endring av livsstil, økt bevissthet innen motebransjen og økende disponibel inntekt er noen av faktorene som sannsynligvis vil øke markedsveksten i prognoseperioden.
CC-Media

Kilde: Grandviewresearch

Estimatet er også basert på økende etterspørsel fra den yrkesaktive befolkningen etter moteriktige smykker de siste fem årene. I takt meg økt konkurranse av flere smykkeprodusenter har det ført til flere rimelige alternativer og økt popularitet blant ungdom, bedriftsfolk og særlig yrkesaktive kvinner. Hyppig prisendring i gull og sølv har også vært en fremtredende faktor for økningen i etterspørsel etter motesmykker. Andre faktorer er den økende prisen på gull, samt endrede livsvaner, preferanser og forvaltning av personlig økonomi. Økt rente, valutaendringer og effekter fra pågående pandemi. Spesielt i land som India har det blitt vanskelig for den økonomiske klassen å kjøpe gull, der det er høy preferanse for bruk av smykker. Dermed har etterspørselen etter motesmykker økt i regionen, og dermed påvirket den samlede etterspørsel i nær fremtid. Disse faktorene forventes å gi vekst i markedet for denne type smykker i prognoseperioden.

Økende e-handel og internettpenetrasjon i landlige så vel som urbane områder, på tvers av landegrenser har også påvirket etterspørselen etter kosmetikk, moteklær og smykker den siste tiden. For eksempel har online salg av smykkeartikler vært vitne til en vekst på 15,0% de siste tre årene. Videre har økende etterspørsel etter produktet i herresegmentet drevet markedsveksten i prognoseperioden.

Økende råvarepriser og FAD-produkter (kortvarig trendene produkter) i markedet kan imidlertid begrense veksten i nær fremtid. Bransjen har vært vitne til en plutselig bratt pris på produktet på grunn av en uorganisert forsyningskjede i markedet. Disse faktorene kan hemme markedsveksten i den fastsatte tidsrammen. Selv om økende nettplattformer og pålitelige selgere åpner en ny mulighet for markedsaktørene, og derved driver markedet til den positive siden.

CC-Media
CC-Media

TRENDER FOR VÅREN OG SOMMEREN 2021
2021 vil bli året preget av et år hvor folk ønsker å pynte seg for offentligheten. Etter en lengre periode med forebyggende tiltak og nedstengninger, ser man frem til å kunne ta på seg finstasen igjen. Når verden åpner mer og mer opp og vi kan bevege oss ute offentlig, vil vi se best mulig ut, selv om vi fortsatt er sosialt distanserte og har på oss masker.

“Se og bli sett”

10 kommende trender for våren og sommeren 2021
1. Silver Twinkle Ring
2. Croissant Knocker Earrings
3. Cosmo Lab Diamond Stud Earrings
4. Harmony Lab Diamond Earrings
5. Small Ridge Padlock Aegis Chain Bracelet
6. Gothic Initial Necklace
7. Jewel Tone Bracelet Set
8. Stone Beaded Bracelet Set
9. Captain Necklace
10. Drop earring

CC-Media

Hva med et smykkemerke som allerede selges i 20 land, gjennom mer enn 1 500 utsalgssteder og som kjøpes av millioner av mennesker?

Visste du at LineArgent er et familieeid sølvsmykke merke og er blant de eldste smykke- designerne i Spania? Hele 1 av 10 spanjoler har minst et smykke fra LineArgent å de vokser stadig i resten av Europa, USA og Asia. Som forhandler får du tilgang til seks ulike kolleksjoner med et grunnsortiment på mer enn 1 500 forskjellige smykkesett i forskjellige varianter som dekker alle segmenter og årstider:

CC-Media

Gjør som flere av dine bransjekollegaer, bli forhandler av Lineargent.

Lineargent selges kun til utvalgte gullsmed forhandlere i Norden.

  • Du vil få Lineargent eksklusivt for ditt handelsområde. Vi selger ikke til konkurrerende butikker i samme område, med unntak i større byer, men da ikke nærmeste nabo.
  • Materialvalg (det beste innen sølv, naturstein, ferskvann perler og zirkonia.
  • Sterling silver: 925s.
  • Gull forgyldning (1 til 3 micron) avhengig av pris og bruksområde.
  • Produksjon (håndlagde smykker med kun utvalgte produksjonssteder og pålitelighet i Europa.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.